En Passant
2019/2020
 
Agenda
Clubnieuws
Andere jaren
 
Stand
Uitslagen/persoon
Uitslagen/speeldag
Wedstrijdentabel
 
NHSB 1e klasse A
NHSB viertallen A
Externe competitie
Bekerwedstrijden
 
Artikeltjes
Partijen
Historisch: EPPIE
 
Wedstrijdschema's
Login
 
Privacy Statement
2020-02-09
EN PASSANT OOG IN OOG MET DEGRADATIE
 
2020-02-09
EN PASSANT VIERTAL GOOIT EIGEN GLAZEN IN
 
2020-01-12
En Passant start goed op Tata!
 
2019-12-31
Jan Willem Duijzer opnieuw winnaar Vittali-toernooi
 
2019-12-08
ATOOMBUNKER SCHAGEN IETS TE GASTVRIJ…
 
2019-11-30
ENERVERENDE THUISMATCH NÉT NIET GENOEG
 
2019-11-23
VIERTALWEDSTRIJD: En Passant – Warmenhuizen 2-2
 
2019-11-23
DE GULDEN MIDDENWEG
 
2019-11-20
Rinus Vittali toernooi
 
2019-11-09
Geen feest in Bergen…
 
2019-11-09
OFF DAY SCHAKERS EN PASSANT IN BERGEN: 7-1
 
2019-10-19
DE STERKSTE BROEDER IN DE POULE
 
2019-10-08
BONDSTEAM EN PASSANT OPENT SEIZOEN MET ZEGE OP HEERHUGOWAARD
 
2019-09-24
Simultaan clubkampioen
DE GULDEN MIDDENWEG
23-11-2019 - Co van Heerwaarden

Op een winterkoude zaterdagmiddag in laat november speelde En Passant Viertal in eigen clubhuis “De Buureton” de eerste match tegen de gasten van Warmenhuizen Viertal, zij het in de linker zaal, normaliter bestemd voor het line-dansen. Dit vanwege het feit dat in onze “eigen” speelzaal een Bingomiddag werd gehouden. En Passant-secretaris Gerard Postma was zo vriendelijk mij ’s morgens rond 10:00 uur te helpen met het inrichten van de lege line-dans-zaal: twee tafels heensjouwen, borden stukken plus klokken klaarzetten alsmede de verwarming reeds aanzetten. Rond het middaguur verschenen de gasten uit Warmenhuizen: drie mannen plus een dame.

Onze nestor Aad Bakker (92!) nestelde zich aan het slotbord en mocht derhalve de regie over de witte stukken voeren. Ergens in het middenspel maakte hij een zwarte loper buit en hield dat voordeel vervolgens nauwgezet in handen: de tegenstander had derhalve geen schijn van kans.

Uw Razende Reporter speelde aan het topbord met zwart zijn favoriete Siciliaan, die wit echter gesloten hield. In het middenspel vond wit het nodig een stuk te offeren voor twee pionnen oma even later het koppel paarden te offeren voor toren plus pion. Op dat moment had uw Razende Reporter drie lichte stukken plus een trio pionnen tegen een toren plus zes pionnen. Vervolgens won hij een kwaliteit terug, ruilde de dames totdat wit in een toreneindspel nog slechts vier pionnen bezat tegen twee lichte zwarte stukken plus een enkele pion. Uiteraard was dat surplus de witspeler te machtig en En Passant Viertal stond met 2-0 voor.

Nanning Kikkert raakte “ergens” in het middenspel helaas een stuk kwijt en enkele pionnen, maar mocht in een latere fase met zijn toren zowaar de pion slaan waarachter achtereenvolgens de witte dame plus de witte koning: dat betekende derhalve de witte vorstin in het doosje. Wat volgde was de verdubbeling van de witte torens op de e-lijn en aangezien Nanning al zijn koningsvleugelpionnen naar voren had gedirigeerd vreesde hij min of meer terecht dat mij middels beide torens ook zijn dame zou gaan verliezen en gaf enigszins voorbarig op. Ik heb hem later daarop gewezen: wellicht had hij er een remise uit kunnen slepen of zelfs winnen, daar hij op h4 een vrijpion bezat gesteund door de g-pion, echter op de damevleugel dolf hij met twee tegen vier pionnen het onderspit. Opgeven kon altijd nog, nu was het voortijdig definitief.

Abe Zijm tenslotte speelde tegen een Warmenhuizense dame, die haar beide lopers fianchetteerde en dapper met Dame plus Paard op konings-jacht ging. Dit leverde haar middels een combinatie een vol stuk op, waarna ze vervolgens met haar extra zwartveldige loper de controle hield over de stelling en Abe uiteindelijk, ondanks zijn vergeefse poging een vrijpion te laten promoveren, de handdoek moest werpen.

 

              EN PASSANT VIERTAL     WARMENHUIZEN VIERTAL    2-2

  1. Co van Heerwaarden - Cees Bleeker 1-0
  2. Abe Zijm - Maria de Wit 0-1
  3. Nanning Kikkert- Ron Janssen 0-1
  4. Aad Bakker - Arie Mooy 1-0

 

Welbeschouwd was het een enerverende middag met wisselende kansen, maar een half ei is uiteindelijk beter dan een lege dop, hoewel dat eigenlijk na een 2-0 voorsprong niet meer mogelijk was…

De volgende match is een uitwedstijd op zaterdag 14 december tegen Anna Paulowna, die in de Atoombunker spelen van Dierenkliniek Zuiderkaag te Schagen, waar ook Magnus speelt als fusieclub Magnus Anna Paulowna. Het Viertal van Anna Paulowna speelt kennelijk geheel op eigen titel. Hopelijk wordt daar dan de eerste winst bereikt voor En Passant Viertal…